Me duket sikur po vdes.

Ketu i vetmuar i larguar,

ku meson te verteten sot. Dua te tju tregoje jo me shume se kaq. Nuk ka zgjidhje

dhe te gjitha shpresat me kane braktisur dhe e gjithe kjo eshte i madh zhgenjim!

Dua te ta provoje dhe te qaje dhe njehere, lote qe te kthjellojne,

dhe ndoshta dhe njehere tjeter e kaluara mahnitese,

dashurine do te rrise,

aty brenda meje dhe brenda kenges tende

ku une do te gjeje, ty te pafajshme,

Shqiponjen qe majat me te larta pushton,

ashtu si femije i vogel,

dhe bashke me te gjithe kujat,

Shqiponja me syte e mprehte krenare qendron!

 

 

Advertisements