Dora e papergjegjshme

zgjatet te marre petalet,

e joshur nga rrezatimi i trandifilave te kuq,

por thuprat e fshehura,

mbushin venat e gjakut me hidherim.

Ashtu te tjera lule,

te cilat te verbojne me qender te arte,

si gjaku qe del nga nje e re plag,

shperthen ashtu dhe dora nuk mundet jo te ta ndal.

Ne zemren tende te mbushur me ngjyra te zjarrta,

kjo vjershe te permbush ty,

por gjethet e friksuara peshperisin sekrete,

te cilat dalin nga era e frymes se njerezve.

Advertisements