Fotoja ne blogun a meparshem eshte bere ne librarine e Elbasanit. Kjo eshte ne katin e poshtem te librarise ku librat nuk jane per te gjithe publikun. Qellimi i saj eshte, librat qe gjenden atje jane te pa zevendsueshem  nese demtohen.Ka libra qe nga shekulli i 16 dhe 15. Librat jane ne nje gjendja shume te mire. Njeri nga librat qe une preka me dore ishte nga Shkrimtari i koheve te Romakeve qe quhet Appia ku ne shume kapituje shkruan per Iliret.

Kjo librari eshte formuar ne gjate viteve 1930 nga i shquari Lef Nosi. Ai i dhuroj kesaj librarie libra me vlera akademike dhe historike.Fale ketije burri te shquar ne sot kemi nje librari te pasur ku librat qe jane atje jane nga me te ndryshmet. Libraria e nje qyteti pasqyron kulturen e hershme te nje vendi apo madje edhe te nje krahine. Nese njeriu i perkohshem librat ku shoqeria merr dijet jane thuajse te perjetshem. Njohurite jane me te fuqishme se pushteti!

Advertisements