Jeta e Mbretit Zog ka qene teper interesant ne aspekte te ndryshme. Ne kete vidio ai ka jetuar me  familjen e tije ne nje vile qe quhej Parmoor House. Me interesantja eshte qe ne te njejten vile ka jetuar dhe Albert Eisntein shkencetari qe ishte me origjine Izraelite. Mbreti Zog kudo qe jetoj  ne Londer ne ato vite jetonte si nje Feudal i kohes se Mesjetes ne Angli. Ne fillim ai jetoj ne nje hotel qe quhet Ritz me familjen dhe motrat e tije. E pa imagjinueshme do te kene qene shumat qe ai me te gjithe familjen e tije mund te kete shpenzuar. Megjithe problemet politike qe ai perjetonte ne ato vite ai  vazndonte te ishte i hapur. Ne nje raste kur ai po largohel nga hoteli ku jetonte punonjesit e hotelit po e ndihmonin me bagazhet e tije. Nje nga keta punojnes jo vec vuri re qe ai kishte shume valixhe me vete por ato ishin shume te renda. Duke transportuar valixhet njeri nga ata pyeti Mbretin se cfare kishte ne kete valixhe se ishin teper te renda? Ashtu si gjithkush mund te ta imagjinoj Mbretin Zog duke pire duhan pergjigja e tije ishte : Flori kane valixhet! Nuk eshte kjo pergjigje tipike Shqiptare!

Advertisements