Kostumet Shqiptare jane pare dhe konsideruar mahnitese. Kjo pikture eshte pikturuar nga artisti angleze Edward Lear i cili pikturante natyren, zogje te ndryshem si edhe bente karikatura. Nje nga aspektet qe ai ishte vertete i impresionuar ishin kostumet qe Ballkanasit vishnin. Pasi ai erdhi ne Shqiperi deklaroje qe kostumet e Shqiptareve jane shume me te mire se ata qe veshin fqinjet. Pikturat e veshura nga burrat dhe grate Shqiptare si ne Oher, Diber, Shkoder, Berat dhe Gjirokaster ai i quajti mahnitese!

Kjo pikture eshte bere kur ai visitoje Shkodren ne vistin e tije me 1848. Kjo vajze e pikturuar ketu eshte vajza e konsullit Italian ne Shkoder. Vajza ka veshur nje kostum nuserie Shqiptare.

Advertisements