Kjo pikture eshte nga koleksioni e piktorit Anglez Edward Lear i cili vizitoj Shqiperine me 1848. Ai ishte nje nga artistet dhe shkollaret angleze te shekullit 19 qe kishte lexuar pershtypjet e Lord Byron. Lord Byron permend malin e Tomorrit ne poezite e tije te titulluar Child Harold ( Femija Harold). Nder te tjera Edward u impresionuar nga pamja magjike dhe madheshtore e ketije mali.

Advertisements