Dua te jem atje ku qielli eshte blu,
atje ku jeta, deti leviz me ngadale,
atje ku dielli hyne ngadal ne dete ne perendim,
atje ku nje maraton eshte e bukur ne pranvere.
Te jem bashke me diellin kur mbi kodra perendon,
oh sa shume kjo pamje shpirtin ma gjalleron.

Dua oh sa dua te jem prape atje,
ku mengjezi, dielli eshte i flakte,
do mundohesha te hyja ne zjarrmine e tije,
te shijoja bukurite e vendit tim.
Enderr, mos ndalo vec enderro,
me dergo atje ku vuan shpirt i im,
te shijoje diten e diele dhe qetesine e qytetit tim.

Advertisements