Atdheu i Ilireve

Malet Ilire, eko te forte degjon,
nga ujerat, vera e zjarrte,
nje distance e madhe nga Apenines,
muret e medha te Akrokeraunian, Tomorit, Athos.
Te gjitha te bukura sa me ska,
hija kerkon ne thellesite ,
shume pak, vec shume pak, miresite.

Iliria, Maqedonia
ishin dikur nje, nje vec nje, njihej Iliria.
Danubi ku shtrihej Dardania.
Adriatik, Jon ndoshta ishin toka jone.

Sa shume kane pare keto vise,
nder shekuje dhe vite,
kane pare nje histori, nje popull qe vazhdon dhe renkon.
Madheshtia e maleve ne Balkan,
rreze te ngrohta po leshon,
mbi token e Ilireve dhe po e ngrone.

Homeri ( i mjeri), Iliada,
Troja, Dardania ndoshta eshte e Lashta Iliria.
Epiri, Janina ( e lashta Dodona) ndoshta,
dikur ishin vatrat tona.

Advertisements