rruga egnatia

Antoni Gramshi ( Gramsci). Njeriu qe themeloj koncpetin e Hegjemonise me pak fjale: Hegjemonia eshte nje teori qe shpjegon se si klasa ne pushtet arrin te ndryshoje kulturen, vlerat dhe moralin e pjeses me te madhe te shoqerise nepermjet makines se propogandes. Si rezultat i kesaje klasa punetore dhe njerezite e thjeshte e kane te pamundur te ngrihen dhe te protestojne kunder padrejtesive te atyre qe Qeverisin vendin!

Gramshi eshte me origjine Shqiptare dhe jo Arbereshe. Mbiemri Gramshi nuk eshte aspak i ngjashem me mbiemrat e Shqiptareve me prejardhje Arbereshe perqendruar kryesisht ne juge te Italise dhe Sicili. Ndoshta babaj ose gjyshi i tije qe nuk eshte permendur origjina mund te te kene emigruar nga krahina e Gramshit ne Itali gjate shekullit te 19. Rrenjet e tije do te mbeten ndoshta te panjohura nga babaj i tije. Kjo krahine e mirenjohur e Shqiperise kurre nuk ka pushuar se nxjerri njerez…

View original post 521 more words

Advertisements