Albanians in Sicily

Nje i njohury im anglez shte martuar me nje vajze me origjine Arbereshe ne Itali. Ajo flet shqipen tone te vjeter. Shqiptaret qe lane Shqiperine pas vdekjes se Skenderbeut vazhdojne te ruajne traditat dhe gjuhen e tyre me fanatizem. Disa nga familjet Shqiptare te asaj kohe jane nje pjese e mire earistokracis Italiane sot.
Informacioni i tille duhet patjeter te jete teper i rendesishem per ne te gjithe si Shqiptare!

Advertisements