Fjalet e Vaso Pashes te ngrejne peshe. Kur degjon keto vargje te mbushet zemra me krenari dhe zhgenjim ne te njeten kohe. Krenar je kur njeh meritat e vetes tende dhe origjines tende. Per shume arsye qe Shqiptaret e njohin shume pak historine e tyre te vjeter qe eshte per te ardhur keq. Nje nga arsyet qe eshte teper e rendesishme dhe vazhdon dhe sot e kesaj dite te mbisundoje, i ben ata te ndjehen jo krenar per originen e tyre eshte qe: gjithmone kemi degjuar dhe besuar cfare te tjeret kane thurur rreth Shqiptareve, dhe shume pak perpjekje jane bere nga ne vete qe te ndryshojme kete opinion rreth Shqiperise dhe Shqiptareve per shekuje me rradhe. Se si mund qe ne te punojme te ndjehemi krenar per vendin tone ashtu si e meriton eshte te studjojme libra te shkrimtareve te ndryshem. Vetem duke studjuar, lexuar jo vetem imazhi qe ne vete kemi per Shqiperine do te ndryshoje por edhe per ata qe kane vec pak ose aspak njohuri rreth saj do te jene te interesuar. Qe te duash te tjeret ne radhe te pare duhet te dashurosh dhe respektosh veten tende. Qe te mos i besosh askujt do te thote qe te ti mos besosh vetes tende dhe anasjelltas!
Te degjoshe vargjet e Vaso Pashes te recituara nga Reshat Arbana me zerin e tije kumbues toka lekundet dhe dridhet. Vaso Pasha eshte nje poet qe eshte lexuar nga shkollar te ndryshem te Britanise dhe eshte menduar si nje poet qe fjaledt e tije jane stuhi e pandalshme!

Advertisements